artikel

Valpunkt 4 – Stärk arbetsrätten

De vill stjälpa…
De nya moderaterna säger att de är ett arbetarparti som gillar facket och kollektivavtalen. Det visar de genom att tillsammans med sina allianskompisar föreslå en chockhöjning av avgiften till a-kassan med upp till 300 kr/månad.
Detta samtidigt som att den som blir arbetslös ska få ut mindre för a-kassan än idag. Dyrare och sämre, alltså.

Dessutom ska man tvingas ta jobb för en lön som motsvarar 80% av a-kasseersättningen. Ochd et ska bli upp till 700 kronor dyrare per år att vara med i facket.

Det är inget nytt med den politiken, det är bara lite nya metoder för att åstadkomma lägre löner och minskad facklig styrka.

Vi vill stärka!
Borgarnas politik leder till ökade klyftor och ett arbetsliv där folk blir rädda för att kräva sin rätt. Hotet om arbetslöshet och kraschad ekonomi är en effektiv munkavle.

Vårt alternativ är en politik för full sysselsättning och en stark arbetsrätt där kollektivavtalen och strejkrätten är centrala.

Vi vill stärka anställningsskyddet och ta bort undantagsreglerna i LAS som låter arbetsgivaren välja och vraka fritt vid uppsägningar.

Vi vill stärka yttrandefriheten i arbetslivet. Ingen ska behöva riskera att bli arbetslös för att ha påtalat fel och brister på sitt jobb.

A-kassan ska fortsätta att vara en trygghet för den som blir arbetslös, inte ett redskap för att dumpa lönerna. Låt inte lönesänkaraliansen lura dig – sämre villkor skapar inga nya jobb!

Kopiera länk