artikel

Förstamaj firades i Eskilstuna

Första maj firades med tal, demonstrationståg och kärleksmums!
Under parollen ”-Stärk arbetsrätten!” demonstrerade Vänsterpartiet Eskilstuna under första maj 2006. Samling skedde på Fristadstorget kl 11. Samtidigt hade Socialdemokraterna lyckats boka in samma tid för sin samling och det blev lite kaosartat då dessa skulle lämna torget för att ta sig till Parken Zoo och sitt vidare firande.
Mer ordning var det då Vänsterpartiets ca 75 demonstranter slöt upp för avmarsch mot Stadsparken. Under tiden vi samlade ihop oss lyssnade vi till ett välformulerat tala v Emmie Särnstedt, Ung vänster. Emmie ledde sedan talkörerna genom staden på vår vandring mot Stadsparken.
Väl i Stadsparken talade Elina Linna, Sörmlands riksdagsledamot (v), Linn Josefsson, Kårfullmäktigeledamot VSF Mälardalen samt Olle Lundberg, Ung Vänsters förbundsstyrelse. Under talet fanns försäljning av böcker och fika, däribland kärleksmums. Innan festligheten avslutades med deltagarnas sång av Internationalen spelade ett lokalt band, Lugall.

Som bilaga finns tal från förstamajfirandet.

Bilder från firandet går att se i bildarkivet. När Ni gått in i bildarkivet ser ni till höger i bild en rubrik som heter Funktioner med underrubriken Sortera efter album. Om ni väljer detta och sedan 1 maj 2006 så ser ni fler bilder än de som först kommer upp!

Kopiera länk