artikel

Fotoutställning på temat demokrati

I maj höll Eskilstunas demokratiarbetare en fotomaraton, en tävling i att fotografera en hel dag på temat Demokrati. Nu har bilderna blivit en utställning.
Utställningen öppnades den 7 augusti med prisutdelning på stadsbiblioteket i Eskilstuna. Utställningen kommer att vara uppställd i tre veckor.
Här nedan presenteras vinnarna, besök gärna utställningen!

Digitala klassen:

Vinnare: Gränslös vänskap, Isabella Alban
Juryns motivering: Det något ovanliga motivet visar ett ögonblick i vardagen, ett ögonblick fyllt av tillgivenhet, omsorg och ömsesidighet mellan ett djur och dess människovän. Demokrati handlar om så mycket, tex. de känsloyttringar bilden speglar.

2:a Placering: Lekfull strid, Jenny Almström
Juryns motivering: Aktiviteten på bilden speglar ett engagemang, en lekfull strid i sin rätta miljö. Demokrati kan sägas handla om allas lika rätt, att lära sig försvara sig själv på ett lekfullt sätt kan vara stärkande för individen.

3:e Placering: Åsiktsutbyte, Alena Kvorning
Juryns motivering: Engagemang behöver inte betyda det samma som aktivitet vilket dessa män kan sägas visa i sitt spontana möte. Att samtala på olika sätt hör till ett demokratiskt samhälle oavsett om det sker i en möteslokal, i en debatt eller som här vardagen, i en parkmiljö.

Hedersomnämnande:
Amanda Molander
Marie Svensson
Sara Molander (analog)

Analoga klassen:

Vinnare: Samtal på torget, Siri Holmberg
Juryns motivering: Torget är en mötesplats, så även i Nyfors. Bilden visar på olika typer av möten och engagemang: polisen och medborgaren samtalar, affischeringen visar på ett händelserikt och engagerat samhälle. Den demokratiska tanken kring ett levande samhälle ger bilden liv.

2:a Placering: Nästan toppen, Sara Molander
Juryns motivering: I denna bild ser vi en kämpande medborgare, en målmedveten person, intresserad av sin omgivande miljö. Vad finns på andra sidan toppen? Blicken leds uppåt i färdriktningen. I ett demokratiskt samhälle synliggörs den lilla människan.

Varmt tack till deltagarna för att vi har fått ta del av era tankar kring demokrati!

Kopiera länk