artikel

(V)i träffade Ohly

Fredag den 13 april besökte nio personer från Eskilstunavänstern Stockholm och riksdagen.

  

(V)i träffade Ohly

Fredag den 13 april besökte nio personer från Eskilstunavänstern Stockholm och riksdagen. Där träffade man Lars Ohly och gick en rundtur i riksdagenskorridorer med professionell guidning av vänsterpartiets kanslichef Inger Lundgren.

Maria Chergui, från styrelsen, uppmärksammade att det fanns mycket få bilder av kvinnor bland alla de konstverk och porträtt som fanns på väggarna. Riksdagen är ju fortfarande en plats där de manliga normerna dominera, av de 349 ledamöterna är bara 47 procent kvinnor. Men av de 22 vänsterpartisterna i riksdagen är 14 kvinnor.

Med Ohly talde man om hur partiet, på riksplanet, ser på valet 2006 och att vänsterpartiet var med och förlorade. Lars trodde att han själv hade en del av skulden för att vänstern backade, han tog kommuniststämpeln som exempel och tyckte sedan att vänsterpartiet nu måste fokusera på att bli ett tydligt, demokratiskt, socialistiskt och feministiskt alternativ för både sossar och borgare.

Man talade också om hur vänstern ska behandla Sverigedemokraterna. På riksplanet tycker Lars att vänsterpartiet inte ska vara med att ge dem möjlighet att träda fram. Ohly ansåg att man då accepterar deras problembeskrivning samtidigt som man ger dem ett utrymme som de inte har rätt till. Däremot måste vänstern på andra sätt visa att ett samhälle där alla får plats är målet. Givetvis ska vänsterparitet fortsätta att ta debatten med sd i Eskilstuna, de ska ut ur fullmäktige!

 Jim Lagerlöf

Vänsterpartiet Eskilstuna

 

 

 

Kopiera länk