artikel

Sommarläger i Flen 30 juni – 1 juli

Vänsterpartiet i Flen ordnar i år ett mycket spännande sommarläger. De har lyckats engagera tre av de mest spännande föreläsarna på vänsterkanten i norden. Dessutom blir det tid för bad, avkoppling, lekar, grilla och annat som hör sommaren till.
Klicka så får ni veta mer!

Vad är det som gör en politisk rörelse framgångsrik? Hur bygger vi en stark och modern vänster? Dessa frågor går som en röd tråd genom våra 3 föreläsningar.

I Holland hade Socialistiska Partiet 15 000 medlemmar 1992. Idag har man 51 000 och är landets tredje största parti. Socialistiska partiet är också Hollands rikaste parti. I valet 1994 fick partiet 1,3 procent av rösterna. I det senaste valet fick de omkring 20 procent. Partiet anses allmänt vara den viktigaste kraften i kampanjen som ledde till att holländarna röstade nej till EU:s konstitution. Vad är deras framgångsrecept? Vilka lärdomar kan vi dra för vårt eget arbete? Aron Etzler, chefredaktör på Flamman, talar uti från sin kommande bok.  

Arbetarklassen i Norge gillar inte platt skatt. Dom vill inte luckra upp arbetsrätten. Dom vill inte skära ner offentlig sektor. Ändå röstar dom i stor utsträckning på ett parti som driver just dessa frågor. I många mätningar är Fremskrittspartiet Norges största "arbetarparti". Vad beror det på? Vad är hemligheten bakom "FRP-koden"? Och vad kan vi göra för att svenska arbetarväljare inte ska gå åt liknande håll? Magnus Marsdal har varit ledare för Attac i Norge och journalist på dagstidningen Klassekampen. Han berättar från sin bok "FRP-koden".  

Sjuttio procent av svenskarna tycker att satsningar på offentlig sektor är bättre än satsningar på hushållsnära tjänster. Undersökning efter undersökning visar att svenskarna är beredda att betala ganska höga skatter för att ha en solidariskt finansierad välfärd. I fråga efter fråga kan man se samma mönster. Folk delar våra politiska åsikter, men röstar i stor utsträckning på andra partier – eller inte alls. Varför? Vad kan vi göra? Jenny Lindahl Persson analyserar orsakerna och ger förslag på lösningar. Deltagaravgiften är 200:- vilket inkluderar mat och föreläsningar. Att tälta kostar inget, men vill man ha en säng i en av stugorna så kostar det på 100:- extra per person och natt.

Vi ska försöka ordna barnaktiviteter under föreläsningarna. Om du kan tänka dig att vara med och ta hand om barnen under en föreläsning, så slipper du hela deltagaravgiften.

Läs mer och anmäl dig snarast på: http://www2.vansterpartiet.se/sommarlager eller ring 070-5644535.

Kopiera länk