artikel

Rapport från Vänstercaférna på Fristadstorget

Vår nya satsning med vänstercafé på Fristadstorget en gång i månaden har varit välbesökta. Vi har ställt upp vårt röda tält och funnits på plats mellan 11:00-14:00. Många Eskilstunabor har varit intresserade av att prata politik! Vi har bjudit på rättvisemräkt kaffe och kaka. Läs om våra två vykortskampanjer.

Under vänstercafét den 25 augusti gjorde vi en vykortskmapanj för att stoppa avvisningarna av de afghanska och irakiska flyktingarna. Vykorten var adresserade till migrationsminister Tobias Billström. Människor som kom till vänstercafét kunde skriva under ett vykort med sin namnteckning och sedan köpa ett frimärke och skicka iväg det. Över hundra kort har skickats iväg. Tack alla som kämpar mot den inhumana flyktingpolitik som bedrivs av regeringen. Under vänstercafét den 29 september gjorde vi en vykortskampanj till stöd för demostranterna i Burma. Enligt Amnestys rekommendation skrev vi ett vykort med en uppmaning till militärjuntan att stoppa våldet i Burma. Vykorten skrevs under av över 60 personer och skickades iväg till Burma samma dag.

 

Maria Chergui(v)

Kopiera länk