artikel

Vi firar 1 Maj på nya platser!

På Järntorget talar vårt kommunalråd Eila Clarstedt 11.00.
Demonstrationståget avgår 11.30 genom Nyfors, via Västermarksgatan, Centralstationen och Drottninggatan till Rademachersmedjorna.
12.30 Tal av Jens Holm , EU-parlamentariker (v) och Nooshi Dadgostar från Ung Vänster. Teater- och musikgruppen Lacrimosa, aktiviteter för barnen, med mera …

  

1 Maj i Eskilstuna på nya platser!

I år kommer vänsterpartiets första majfirande att se lite annorlunda ut! Scenen i stadsparken där vi brukar samlas finns inte kvar och Fristadstorget som demonstrationståget tidigare har avgått från är helt upptaget av socialdemokraterna. Vi satsar på att förnya oss och skapa en ännu bättre 1 Maj!

Vi samlas på Järntorget i Nyfors 11.00. Där talar vårt kommunalråd Eila Clarstedt.

Demonstrationståget avgår 11.30. Vi går Nyforsgatan genom Nyfors, svänger av på Källgatan, går under järnvägen, fortsätter Västermarksgatan till centralstationen, går nedför Drottninggatan och sedan till Rademachersmedjorna. Vi ledsagas av Västafrikanska rytmer på djembetrummor i tåget.

Tal och familjefest i Rademachersmedjorna från 12.30. På scenen tal av Jens Holm, vänsterpartiets EU-parlamentariker och Nooshi Dadgostar från Ung Vänsters förbundsstyrelse. En afghansk dansgrupp framträder och vi får lyssna till och roas av den feminsistiska teater- och musikgruppen Lacrimosa. Vi planerar för en trevlig familjefest med, fika, fiskdamm, ansiktsmålning, bokbord och rättvisemärkta produkter. Ta med vänner och sympatisörer till vårt firande i ny och intressant miljö! Och kanske en filt att sitta på i gräset om det blir vackert väder …

 

Kopiera länk