artikel

Välkommen att fira 1:a maj!

På 1:a maj demonstrerar vi i vänsterpartiet för en bättre miljö på vår jord, för kvinnors rättigheter och mot nedmontering av vår gemensamma välfärd. Vi kämpar för flyktingars rättigheter i Sverige. Högerextrema rörelser har visat sig i Eskilstuna och varit aktiva under förra året och i år. Vår kamp mot rasism är viktigtigare nu än någonsin. Vi måste visa att vi inte ska låta rasister och nazister ta över våra gator och torg. Tillsammans är vi starka!

Samling på Fristadstorget kl 11.00
På torget kan vi lyssna till lokala talare, Vänsterpartiets kommunalråd Eila Clarstedt och Ung Vänsters ordförande i Eskilstuna Kawa Zolfagary.

Demonstrationståget avgår från Fristadstorget kl 11.45
Skyttemusikkåren spelar och demonstrationståget går Tegelbruksgatan–Nyforsgatan-Västermarksgatan-Drottninggatan–Hamngatan till Rademachersmedjorna.

Möte vid Rademachersmedjorna med början kl 12.30
Josefin Brink, riksdagsledamot och ledamot i Vänsterpartiets styrelse och ansvarig för arbetsmarknadsfrågor inom Vänsterpartiet kommer att hålla 1:a majtalet vid scenen i Rademachersmedjorna. Anna Herdy, från Ung Vänster kommer också att tala. Därefter blir det familjefest och musik av Mysfaktorfabriken, Tikkle me, Orkestern och Arbetarklassen. Fika kommer att finnas.

 Vänsterpartiet i Eskilstuna                         Ung Vänster i Eskilstuna

Kopiera länk