artikel

Folkpartiet går fel väg

”Det vore i mitt tycke helt fel signal att belöna bråkmakarna med mer fritidsgårdar, skateparker, demokratifora eller andra skattebetalda godsaker. Sådant ska gå till dem som sköter sig.” Så skriver Niklas Frykman i sin blogg om de förslag som finns för att utveckla bostadsområdet Fröslunda.

I stället för att engagera sig i lösningar för stadsdelen väljer han att föreslå en kollektiv bestraffning av dem som bor där och förtjänar en bra miljö att växa upp och leva i. Med sådana uttalanden som Niklas Frykman gör blir hans parti en inspirationskälla för främlingsfientliga krafter. Han beskriver Fröslunda som ett problemområde och gör jämförelser med invandrartäta områden i Malmö, Uppsala och Göteborg.

De ungdomar som har slagit sönder fönsterrutorna är inte enbart ungdomar från Fröslunda utan kommer från olika områden i Eskilstuna. Det är ungdomar som av olika anledningar har misslyckats och hamnat i utanförskap. Vi försvarar inte dessa ungdomars beteende, men istället för kollektiv bestraffning av alla som bor i Fröslunda vill vi hitta lösningar.

Det är därför vi inom Vänsterpartiet i ett tidigare debattinlägg har föreslagit att en stadsdelsanalys ska göras för att komma fram till de rätta åtgärderna för Fröslunda. Många goda krafter kan samverka för en positiv utveckling.

Firat Nemrud
Ordf. Vänsterpartiet Eskilstuna

Kopiera länk