artikel

Sverige Demokraternas lögner

För en kort tid sedan gjorde Adam Marttinen detta uttalande i artikel om att hans bil blivit vandaliserad som publicerades i Eskilstuna-Kuriren:

”– Bortsett från några representanter från Ung Vänster som uppträtt lite aggressivt i samband med något torgmöte så har det varit lugnt.”

Politiskt motiverat våld är ett hot mot demokratin. Det är vi alla överens om. Tillsammans måste vi arbeta för att det inte ska ske. För att göra detta måste vi först och främst göra en analys av vad det är som kan driva en människa till att ta till sådana metoder istället för lagliga och demokratiska sätt att göra sin röst hörd.

Det har gjorts väldigt många analyser av detta problem och de flesta kommer fram till samma slutsats. Det är trängda människor som känner att de inte får sin röst hörd som tar till politiskt motiverat våld. Vi vet även att det rör sig främst om unga människor, främst från arbetarklassen men även ifrån medelklassen.

Detta är inte ett nytt fenomen. Dock är denna snedvridning av debatten ny. De senaste trettio åren så har över tjugo vänsterpartister blivit mördade av högerextremister. Invandrare har slagits och skjutits ihjäl endast för att de befinner sig i vårt land. Det är väldigt synd att Marttinen råkat ut för skadegörelsen men istället för att arbeta mot att detta inte ska ske igen så gör han sitt yttersta för att kasta smuts på demokratiska organisationer som försöker hjälpa ungdomar få sina röster hörda. Han säger att att medlemmar ifrån Ung Vänster betett sig aggressivt i samband med ett torgmöte. Båda lokaltidningarna var på plats vid torgmötet ifråga och dokumenterade att Ung Vänster inte störde SD:s talare det minsta. Efter torgmötet fick vi även beröm av polisen som närvarade för att vi betett oss exemplariskt. Sedan vet jag inte riktigt hur Marttinen lyckats komma fram till att det bara var medlemmar från Ung Vänster där när det i verkligheten var många ifrån SSU, Grön Ungdom och även förbipasserande som deltog för att visa sin avsky för SD:s politik. Detta kan representanter ifrån SSU och Grön Ungdom intyga. Marttinen har även påstått att jag personligen skulle vara ansvarig för skadorna på hans bil, utan några belägg överhuvudtaget förutom att jag inte delar hans politiska åsikter. Han säger alltså effektivt att om du inte håller med honom så är du kriminell.

Ung Vänster existerar för att ge ungdomar en chans att organisera sig och göra sina röster hörda. Det är det bästa botemedlet mot politiskt motiverat våld. Istället för att motverka så passar Adam Marttinen istället på att försöka ta en billig politisk poäng och samtidigt kasta smuts på de som inte delar hans politiska åsikter. Det är avskyvärt det som hänt Marttinen, ingen ska behöva råka ut för sånt på grund av sina åsikter. Ingen ska heller behöva pekas ut som kriminell eller ansvarig för ett kriminellt dåd på grund av att den personen inte håller med dina egna politiska åsikter. Smutskastningen och politiken du för gör en enorm skada på vårt samhälle. Du odlar hat, misstro och mer oroligheter. Inte bara genom att göra dessa utspel mot Ung Vänster utan främst genom den rasistiska politiken du för. Lasermannen angav att han inspirerades delvis av Ny Demokratis främlingsfientlighet. Låt inte SD inspirera till att något liknande händer igen.

Kawa
Ung Vänster

Kopiera länk