artikel

Vänsterpartiet avslutar demokrativeckan med torgmöte

I lördags den 19 november anordnade Vänsterpartiet ett torgmöte i Eskilstuna. Flera av våra kommunpolitiker i nämnder och bolag fanns på plats och samatalade med medborgare. Maria Chergui, kommunalråd, Alar Kuutmann, Torshälla stads nämnd och Maud Ekman, stadsbyggnadsnämnden talade under dagen.

Vänsterpartiet ställde två öppna frågor till medborgarna:

Ska vi privatisera äldreomsorgen? 4 var för och 50 var emot fler privatiseringar. 93 % vill alltså inte privatisera äldreomsorgen enligt denna undersökning.

– Ett glädjande besked. Vänsterpartiet är emot privatiseringar inom välfärden och vill att offentligt finansierad välfärd inte ska leda till att aktiebolag och riskkapitalbolag gör enorma vinster, på medborgarnas bekostnad, säger Carin Kuutmann.

Vem vill du se som Vänsterpartiets nästa partiledare?

På denna fråga fick Jonas Sjöstedt klart flest röster.

Under veckan som varit har Vänsterpartiets kommunpolitiker gjort många arbetsplatsbesök, hållt öppna möten och träffat medborgare och personal. Se tidigare artiklar på hemsidan.

– För Vänsterpartiet är det oerhört viktigt att vara ute på golvet, känna av medborgarnas behov och ha mycket kunskap om de områden vi har ett ansvar för inom Eskilstuna kommun. Vi kommer kontinuerligt att fortsätta göra verksamhetsbesök och träffa medborgare under hela mandatperioden, säger Maria Chergui.

Om ni vill kontakta någon av våra kommunpolitiker så finns deras kontaktuppgifter under Förtroendevalda.

 

Kopiera länk