artikel

Glädjande stort engagemang i insamlingen till Kvinnorjouren Moa

Therese, en av Vänsterpartiets politker som deltog i helgens insamling.

Under fredagen och lördagen fortsatte Vänsterpartiet Eskilstuna sin insamlig till Kvinnojouren Moa. Vänsterpartiet deltar i Tidningen Folkets julinsamling och arbetet har varit mycket lyckosamt. Människor visar ett stort engagemang för en oerhört viktigt fråga.

– Efter två helgers samlande har vi räknat in över 24 000 kronor. Då återstår en helgs samlande, bidrag från Vänsterpartiet och från medlemmars insättning. Vi räknar med att ytterliga kunna bidra till att stödja kvinnor och barn som blivit utsatta för våld. Mäns våld mot kvinnor är förkastligt men tyvärr allt för vanligt förekommande, säger ordförande Maria Forsberg.

Även denna helg fanns Vänsterpartiets lokalpolitiker på plats under hela helgen utanför ICA Ekängen och Coop Forum, två av stadens matbutiker visat stöd och empati för vår insamling till Kvinnojouren. En liten fadäs upptäcktes dock idag när pengarna efter två helger räknades samman.

– Under insamligen så råkade någon vänlig själ lägga ett halssmycke i en bössa, förmodligen låg det bland mynten. Vi vill gärna att ägaren ska återfå detta så du kan med fördel höra av dig till partiet och berätta vad som står på smycket. Kontaka mig om ni saknar smycket, säger Joel Hamberg (073-950 89 25).

– Med stor kraft och stor bredd har Vänsterpartiets lokalpolitker engagerat sig och trotsat vädret under två helger. Nästa fredag gör vi en sista insats, för den här gången, men räkna med att vi fortsätter vårt engagmang mot mäns våld mot kvinnor och för ett jämställt samhälle, säger Joel Hamberg.

 

Kopiera länk