artikel

Givande valkonferens ger styrka för framtiden

Under helgen har Vänsterpartiet Eskilstunas strategigrupp träffats under två heldagar i Fiskeboda utanför Julita. Val 2014 stod på dagordningen och konferensen hölls på en kursgård vid sjön Hjälmaren.

 Konferens i Fiskeboda

 

– Syftet med helgen har varit att planera inför en framgångsrik valrörelse där Vänsterpartiet ska vara ett aktivt och synligt parti som når stor framgång, säger ordförande Maria Forsberg.  

Alar Kuutmann, mångårig politiker för Vänsterpartiet anser att partiet nu byggt upp en stark organisation inför framtiden.

– Vi är ett bättre organiserat och strukturerat parti än förut. Det märks alltifrån på riksnivå som i vår lokalförening säger Kuutmann, ledamot i Torshälla stads nämnd.

Under söndagen kom också en SIFO-undersökning som i dagsläget ger Vänsterpartiet en statistiskt säkerställd uppgång med 1,8 % och ett stöd på 7 %.  

– Det känns mycket bra att vi går framåt vilket visar på ett ökat stöd för en mer jämställd och jämlik politik utan vinster i välfärden. Efter 2014 ska vi byta regering Sverige och jag ser med stor tillförsikt fram emot ett regeringsskifte med ett starkt Vänsterparti i regeringsställning, säger Maria Chergui, kommunalråd för Vänsterpartiet.  

Konferenshuset i Fiskeboda

Här följer några fler kommentarer från helgens deltagare.

– Jag tycker att vi kommit fram till en bra planering som borgar för en bra valrörelse, säger Mats Tillenius, ersättare i Barn- och utbildningsnämnden.

– Det känns som vi står väl rustade och förberedda inför valrörelsen rent tidsmässigt. Vi har också lyckats ringa in de viktiga frågor och metoder och har en tydlig planering framåt, säger Anette Stavehaug, ledamot i Kultur- och fritidsnämnden.

– Det var en mycket bra helg också för att vi fick tillfälle att träffas, umgås och äta mycket god mat tillsammans, avslutar Maud Ekman, ledamot i Stadsbyggnadsnämnden och gruppledare för Vänsterpartiets landstingsgrupp.     

Inom kort sker ett uppföljningsmöte på hemmaplan.

– Nu börjar jobbet på allvar med att sjösätta de strategier och ambitioner som partiet har. Tillsammans med medborgarna och medlemmarna i Eskilstuna har vi möjlighet att visa att det behövs ett starkt Vänsterparti i majoritet i Eskilstuna. Det är en garant för stora satsningar på ett jämlikt, jämställt och ekologiskt hållbart Eskilstuna. Det finns många viktiga frågor att jobba vidare med tillsammans med Eskilstunaborna och partiets medlemmar, säger Joel Hamberg, politisk sekreterare för Vänsterpartiet.

Kopiera länk