artikel

FÖRSTA MAJ – ARBETE, RÄTTVISA OCH VÄLFÄRD

Första majVälkommen att fira arbetarrörelsens största händelse, första maj, med Vänsterpartiet och Ung Vänster i Eskilstuna! Vi vill med en kulturfest göra denna dag till en manifestation för fred och människovärde.

Välkommen att fira arbetarrörelsens största händelse, första maj, med Vänsterpartiet och Ung Vänster i Eskilstuna! Vi vill med en kulturfest göra denna dag till en manifestation för fred och människovärde.

Dagen inleds på Järntorget kl. 12.00 med korta tal av ordförande Maria Forsberg, kommunalråd Maria Chergui och Ung Vänsters ordförande Hector Cortéz. Därifrån tågar vi sedan tillsammans genom Nyfors mot Rademachersmedjorna.

Väl på plats bjuder vi på ett riktigt fint och brett musikprogram. Först ut är Drava, en finstämd vispop-duo, följt av Tikkle Me, Eskilstuna kommuns musikpristagare. Vi avslutar sedan med den okrönta bluesdrottningen Cecilia Ringkvist med trio.

I valet av huvudtalare går vi i år utanför den traditionella partikretsen och välkomnar författaren och kulturjournalisten Anneli Jordahl.

Tidsschema:

12.00: Samling på Järntorget i Nyfors, konferencier Joel Hamberg

Korta tal av

Maria Chergui, kommunalråd (v)   Hector Cortés, ordförande i Ung Vänster Eskilstuna  Maria Forsberg, ordförande i Vänsterpartiet Eskilstuna

13.00: Demonstrationståg till Rademachersmedjorna.

14.00: Musikgruppen Drava

14.25: Tal av Anneli Jordahl

14.50: Musikgruppen Tikkle Me

15.20: Cecilia Ringkvist Trio

Kontakt för vidare information:

Alar Kuutmann  [email protected]  016 – 35 85 24  el. 070 – 555 29 80  Maria Forsberg 070-302 96 13

annons_sol.pdf

 

Kopiera länk