artikel

Upptaktsträff för Springpride!

I förmiddags deltog Kommunalråd Joel Hamberg och Vänsterpartiets valombudsman Kristofer Pehrsson på en upptaktsträff för årets Springpride i Eskilstuna, som är den 23-24 maj. Temat i år blir internationellt. Självklart kommer Vänsterpartiet Eskilstuna vara på plats tillsammans med arrangörer, eskilstunabor, föreningsliv, gäster och turister. Tillsammans kommer vi bidra till en riktigt bra Springpride! Vi vill visa att Eskilstuna är en plattform i världen som belyser mänskliga rättigheter och rätten till sin sexualitet. I Eskilstuna och hela världen ska man kunna få leva och vara den man är, utan att bli diskriminerad, förföljd, fängslad eller till och med dödad. I Sverige har vi kommit en bit på vägen, men inte ända fram. Blickar vi ut över världen och Europa så är det tyvärr långt kvar tills vi når detta mål!

Det internationella temat passar också särskilt bra eftersom EU-parlamentsvalet är samtidigt. När samhället utvecklas så säger mörka krafter sitt i både EU-parlamentet, i Sverige och på andra platser. Alla vi andra ska istället visa att vi är så många fler som värnar rätten till sin egen kropp och sexualitet. Som sätter människors lika värde först, oavsett sexualitet, hudfärg eller etnicitet. Boka upp helgen redan nu och ta del av ett stort utbud av föreläsningar, kulturevent, dans, mat och nöjen. Det kommer att bli sprakande tillställning i mångfaldens tecken! Välkommen till Älsklingstuna i maj!

Maria Chergui och Joel Hamberg gick i paraden framför Eskilstuna kommun

Paraden Springpride 2013

 

Kopiera länk