artikel

Kommentar till dagens inställda debatt

Idag uteblev en politisk debatt mellan Mp och Sd på en gymnasieskola i Eskilstuna. Vänsterpartiet Eskilstuna har genom vårt kommunalråd Joel Hamberg kommenterat detta i lokala medier, men inget är ännu publicerat.

Ung Vänster är en självständig organisation som står på egna ben och frågor kring den aktuella händelsen får därför hanteras av dem.

Men, vår och Vänsterpartiets ståndpunkt är tydlig – man ska bemöta Sverigedemokraterna med kunskap, respekt och argument. Att en debatt uteblir är ett demokratiskt misslyckande. Sd:s politik är inhuman och polariserande. Man ställer grupper mot varandra. Därför anser vi att man överallt, i politiska debatter, på arbetsplatsen och på festen måste möta deras rasism kompromisslöst med fakta, solidaritet och den insikt som vi aldrig ger upp: att människor har lika värde oavsett hårfärg, efternamn eller födelseort.

Maria Forsberg, ordförande Vänsterpartiet Eskilstuna
Joel Hamberg, kommunalråd Vänsterpartiet Eskilstuna

Kopiera länk