artikel

Antalet flyktingguider växer

Joel och Krenare presenterar flyktingguide
Joel och Krenare presenterar flyktingguide

Som ett viktigt inslag under demokrativeckan informerade Eskilstuna Kommun ikväll om möjligheten att bli ett få en flyktingguide/språkvän.

– Flyktinguide handlar om att bygga broar mellan människor. Det ger språkutveckling, gemenskap, nya kunskaper och bidrar till att människor i Eskilstuna kommun stärker sina sociala nätverk. Det är socialintegration på riktigt. Därför är det oerhört glädjande att antalet guider sedan april 2013 har ökat från 90 till 310. Detta visar på ett stort engagemang i Eskilstuna. Vårt mål är att vi ska vara 500 guider innan året är slut och 1000, 2015, säger Joel Hamberg

Här kan du få mer information om flyktingguide:

http://www.eskilstuna.se/Kommun-och-politik/Kvalitet-och-utveckling/flyktingguide/

Kopiera länk