artikel

Vänsterpartiet säger nej till LOV. Maria Forsberg debatterar frågan i kommunfullmäktige

Idag debatterades LOV (lagen om valfrihet) inom hemtjänsten i kommunfullmäktige. Vänsterpartiet är tydliga med att vi säger nej till LOV inom hemtjänsten och ja till verklig valfrihet. Vi vill stoppa vinstjakten i välfärden och har stöd av svenska folket.

Socialdemokraterna ställningstagande mer förvånande. Förra mandatperioden utreddes frågan och vi och Socialdemokraterna sa nej till LOV. Plötsligt är det glömt och man vill åter utreda frågan. Vad är syftet med det? Detta kappvändande är ett resultat av när Socialdemokraterna styr med Moderaterna och Centerpartiet.

För oss i Vänsterpartiet hör LOV och Vinster i välfärden ihop. Införande av LOV skulle ge fler privata bolag möjlighet att göra vinst på våra äldre, det tycker jag och Vänsterpartiet är fel.

Kopiera länk