artikel

Lyckad start på insamlingen till Kvinnojouren Moa

Idag inledde Vänsterpartiet Eskilstuna sin insamling till Kvinnojouren Moa. Flera medlemmar och aktiva politiker deltog under dagen i insamlingen. Den kommer att pågå under fredag, lördag och söndag två helger framåt. Man kommer att kunna träffa insamlande Vänsterpartister vid Coop Forum och ICA Ekängen kommande helger.

Ordförande Maria Forsberg känner sig nöjd över dagens resultat.

– Idag har sex Vänsterpartister samlat in 5225 kr och nästa helg fortsätter vi arbetet. Vår målsättning är att samla in mer än vi gjorde förra året då vi fick ihop 32784 kr. Sammanlagt kommer vi att vara ute 84 h under helgerna framåt, säger Maria Forsberg

Brita Lundkvist, styrelseledamot och medlem i Vänsterpartiet var en av de personer som engagerade i insamlingen under söndagen.

Brita Lundvist och Marcus Helgstrand
Brita Lundvist och Marcus Helgstrand

Varför är det här en fråga som engagera dig?

–          Kvinnojourens arbete är extremt viktigt för att skapa en tryggare stad för alla. Deras existens är oerhört viktig för ett jämställt samhälle, och därför är det insamlingen viktig för att de ska få extra pengar till sin viktiga verksamhet. Insamlingen är också ett sätt att uppmärksamma frågan om mäns våld mot kvinnor.

Hur upplevde du att människor reagerade på?

–          De allra flesta är väldigt positiva till det arbete som vi gör och känner till Kvinnojouren Moa, Brita Lundkvist.

Andra insamlare under dagen var Solveig P0hjola, Firat Nemrud. Rashid Azarå och Marcus Helgstrand som alla ägnade 2 h var åt att engagerat samla in pengar.

Firat Nemrud och Marcus Helgstrand
Firat Nemrud och Marcus Helgstrand

 

 

 

 

 

 

Göran Klingensjö
Göran Klingensjö

 

 

 

 

 

 

 

Göran Klingensjö, medlem och van bössinsamlare, annars kampanjledare på insamlingen till Världens barn, stod också och skakade bössa under dagen.

Varför engagerar du dig i denna fråga?

–          För mig handlar om att stå upp för jämlikhet och jämställdhet och att vara solidarisk med kvinnor som lever i utsatthet. Det är också roligt att stödja en lokal organisation, både personligen men också för givarna, säger Göran Klingensjö

Kopiera länk