Kommunalt

Studiebesök på Årbyskolan

Idag besökte Vänsterpartiets Joel Hamberg Årbyskolan i Eskilstuna. Skolan har 650 elever från förskoleskolass till årskurs 9 och särskola.
Årbyskolan
Årbyskolan
– I mina uppdrag som vice ordförande i Vuxennämnden, vice ordförande i Rådet för funktionshinderfrågor och ledamot i Miljöutskottet innehöll dagens besök delar som tangerar dessa viktiga uppdrag. Jag ville studera hur man jobbar med matlagningen i en förvaltning och på en skola där man metodiskt jobbar med att laga mat från grunden. Jag ville också lära mig mer om särskolan i Eskilstuna och den nya läroplanen inom särskolan. På Årbyskolan lagas 90 % av maten från grunden och andelen ekologiska livsmedel är idag 37 %. Särskolan är integrerad i skolans övriga verksamhet, samtidigt som elever i behov av särskilt stöd får det i egna klasser. Imponerande och intressant!
Personalen i Årbyskolans kök och reastaurang
Personalen i Årbyskolans kök och reastaurang
 
Utöver matlagning i köket och träff med matlaget tog Hamberg del av särskolans hemkunskapsundervisning.
 
– Dagen var mycket givande och utöver samtal och lektioner fick jag också nöjet att äta med eleverna. De 13 salladerna och maten smakade bättre än ute på restaurang. Mångfald, integration och lärande är de bestående intrycken av dagen på Årbyskolan vilket känns mycket bra!
Ett rikt salladsbord
Ett rikt salladsbord
Näringsrik och god tallrik lagad från grunden
Näringsrik och god tallrik lagad från grunden
Kopiera länk