artikel

Vänsterpartiet Eskilstuna fortsätter – Vänsterskolan

Under 2013 kommer Vänsterpartiet Eskilstuna att storsatsa på utbildning. En viktig del av denna satsning är Vänsterskolan – en central utbildningssatsning då kursledare från Vänsterpartiet centralt håller i utbildningarna. Kurserna är tänkta att vara både för gamla och nya medlemmar. Kurserna innehåller både en ren föredragsdel och interaktiva moment som exempelvis gruppdiskussioner. Vänsterskolan innehåller inga långa studiecirklar eller mer djupgående studier utan är ett sätt att snabbt höja kunskapsnivån bland det stora flertalet medlemmarna inom viktiga områden.

Medlemmar lyssnar fligt
Medlemmar lyssnar fligt

Medieskola & Debattartikelskola

När?             Lördag 6 april – 11.00 – 15.00

Var?             Vänsterpartiet Eskilstunas partilokal, Gillbergavägen 4

Hur?             Anmäl er till [email protected] 0739-50 89 25 senast den 3/3. Anmälan är bindande!

Praktiska detaljer:            Under dagen serveras frukt, en matigare smörgås med kaffe och te. Eventuell specialkost anmäler ni till [email protected]

UtbildningshandledareBarbro Sörman

Barbro Sörman är ledamot av distriktsstyrelsen för Vänsterpartiet Storstockholm och ordförande för Vänsterpartiet Nacka. Hon har under flera år varit en aktiv debattör med fokus på antirasism och feminism. Hon är en av initiativtagarna och moderatorerna i det nationella antirasistiska nätverket ”Vi tar kampen”. Till vardags arbetar hon som lärare i svenska för högstadieungdomar.

Medieskola                                               11.00 – 12.30

Hur fungerar media och vad är viktigt att tänka på i kontakten med journalister? Hur skapar vi nyheter och vad krävs för att planera vårt mediearbete. Medieskolan tar upp detta, liksom grunderna för strategisk kommunikation och hur man definierar sina målgrupper och formulerar ett budskap. 

Debattartikelskola                                    13.00 – 15.00

Mycket av Vänsterpartiets politiska argumentation sker genom debattartiklar och insändare i tidningar. Hur skriver man en text som inte bara hamnar i tidningen utan också blir läst och diskuterad? Hur ska man tänka kring ämnesval och vinklar? Vilka perspektiv och formuleringar gör att min debattartikel seglar hela vägen till fikarumssnacket? Vi går igenom tips och trix kring hur vi formulerar oss i skrift, metoder som även går utmärkt att tillämpa i andra sorts politiska texter. Debattartikelskolan är helt enkelt en kurs i hur man skriver effektivt, berörande och vasst och hur man kan arbeta för att våra texter får största möjliga spridning.

Kopiera länk