artikel

Östnytt 5/11: Reportage om flyktingguide

Joel Hamberg, tillsammans med reporter Carl från SVT och Najat Mokrane, flyktingguide i Eskilstuna.
Joel Hamberg, tillsammans med reporter Carl från SVT och Najat Mokrane, flyktingguide i Eskilstuna.

I kvällens Östnytt finns ett längre reportage om Flyktingguide/Språkvän. Vänsterpartiets Joel Hamberg, politiskt ansvarig för integration och mångfald i Eskilstuna, rapporterar om vikten av och utvecklingsmöjligheterna med Flyktingguide i Eskilstuna och Sörmland.

255 Flyktingguider i Eskilstuna idag, målet är 1000. Fler flyktingguider ger fler interkulturella möten, personlig utveckling och nya nätverk. Majoriteten har valt att i budgeten för 2014 stärka upp detta arbete ytterligare.

– Bli språkvän du också och berika ditt och andras liv!, säger Joel Hamberg

 

Reportaget hittar du 08.56 in på programmet på denna länk:

http://www.svtplay.se/video/1581466/5-11-19-15

 

Kopiera länk