artikel

Vänsterpartiet Eskilstuna i media under kongressen

Vänsterpartiets 40 kongress avslutas just nu med tal av Jonas Sjöstedt.

– Vi är partiet som står för solidaritet och rättvisa. Vi ska stoppa vinsterna i välfärden. Valet handlar om värderingar. Det handlar om vår syn på samhället och vår syn på människan. Vi måste bygga ett val och land där omtanke om människor står före girigheten,  sade Sjöstedt.

Jonas Sjöstedt
Jonas Sjöstedt

Maria Forsberg och Joel Hamberg var två av sörmlands sex kongressombud och de kommenterar kongressen.- Stämningen i partiet är mycket god och vi har vind i seglen. Bland annat har partiet i helgen antagit ett mycket bra kongressuttalande där man slagit fast att vinsterna i välfärden ska stoppas och att det är valfrågan nr 1. Jonas Sjöstedt har också omvalts till partiledare och han har ett enormt stöd och förtroende i partiet. Malin Björk valdes att toppa EU-parlamentslistan, säger Maria Forsberg och Joel Hamberg.

 

Joel Hamberg och Maria Forsberg på Vänsterpartiets kongress
Joel Hamberg och Maria Forsberg på Vänsterpartiets kongress

 

 

 

 

 

 

 

– Vi gläds också med att vi påverkade vårt kongressuttalande då kongressen beslutade att säga ja till vår motion. I uttalandet så kommer nu Eskilstuna kommun att omnämnas som ett bra exempel på en kommun där Vänsterpartiet varit med och styrt länge och gjort skillnad, i detta fall genom att Vänsterpartiet varit med och styrt Eskilstuna i 15 år och ställt om arbetarstaden Eskilstuna till en av Sveriges miljöledande kommuner, säger Maria Forsberg och Joel Hamberg.

Både Forsberg och Hamberg höll också flera anföranden som ni kan höra och se på Vänsterpartiet Eskilstunas Facebooksida.

Vänsterpartiet Eskilstuna har också exponerats i Eskilstunapressen i samband med kongressen och dessa hittar ni nedan.

Intervju med Joel Hamberg inför kongressen.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=87&artikel=5752989

Webartikel i Eskilstuna-Kuriren och artikel i Tidningen Folket.

Webartikel från Eskilstuna-Kuriren
Webartikel från Eskilstuna-Kuriren
Artikel i Tidningen Folket
Artikel i Tidningen Folket
Kopiera länk