artikel

Hamberg tog första spadtaget på Eskilstunas nya badhus

Eskilstunas invånare ska få ett nytt modernt folkbad, där alla ska få plats! Möjligheterna att lära sig simma, rehabträna, träna, slappna av och ha kul kommer att öka enormt. Det befintliga badhuset är 81 år gammalt och har tjänat kommunens invånare länge. Igår deltog Vänsterpartiets Tommy Hamberg, ordförande i Eskilstuna Bad AB, i första spadtaget för det nya badhuset.

Tommy Hamberg talar vid första spadtaget
Tommy Hamberg talar vid första spadtaget

Hamberg talade och lyfte fram att det nya badhuset ska vara en plats för alla och att det kommer bidra till att öka simkunnigheten i Eskilstuna. Han poängterade också att möjligheterna kommer att öka markant för både allmänhet och föreningsliv att kunna bada, simma och uppleva i det nya badhuset.

– De som vill lära sig simma men inte får det idag eller får för lite tid är de stora vinnarna, och det är väl huvudgrejen, säger Hamberg. Målet är att dagens 125 000 besökare ska bli minst 200 000 besökare per år. Priset för inträde kommer inte heller att skjuta i höjden.

– Vi kan hålla ett inträde som inte blir mycket dyrare än idag, säger Hamberg.

 

 

I länken nedan hör ni Tommy Hamberg kommentera det nya badhuset som ska stå klart om 2 år.http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=87&artikel=5768013

Tommy hamberg tar första spadtaget
Tommy hamberg tar första spadtaget
Kopiera länk