artikel

Vänsterpartiet Sörmland fastställde listorna till riksdagen och landstinget

Idag höll Vänsterpartiet Sörmland valkonferens i Eskilstuna. 44 ombud och ett tiotal funktionärer deltog och mötesordförande var Torbjörn Björlund, riksdagsledamot från Norrköping. Valberedningens förslag till riksdagslistan röstades igenom utan förändringar och landstingslistorna röstades igenom med smärre förändringar. Därmed toppar Lotta Johnsson Fornarve från Oxelösund riksdagslistan med Eskilstunas Tommy Hamberg som andranamn. Maud Ekman från Eskilstuna toppar den Norra landstingslistan och Lotta Back från Katrineholm den Södra Landstingslistan.

Vänsterpartiets toppnamn inför valet
Vänsterpartiets toppnamn inför valet

– Stämningen i partiet är mycket bra i hela Sörmland och det märks att Vänsterpartiet har medvind i opinionen och att människor stödjer vår politik allt mer. Under året kommer Vänsterpartiet nu arbeta stenhårt för att vi ska göra starka riksdags- och landstingsval och för att vi ska få en ny regering, säger distriktsordförande Patrik Renfors.

 

 
Lotta Johnsson Fornarve från Oxelösund toppar riksdagslistan. Johnsson Fornarve jobbar till vardags som lärare på SFI och är samtidigt deltidspolitiker i Oxelösund där hon är ordförande i Kultur- och fritidsnämnden. Lotta är också sedan flera år med i Partistyrelsen.

Lotta Johnsson Fornarve toppar riksdagslistan
Lotta Johnsson Fornarve toppar riksdagslistan

– Lotta är en kompetent och kunnig politiker. Hon har lång politiskt erfarenhet, brinner särskilt för kulturfrågor och har ett sedan länge starkt engagemang i internationella frågor, säger valberedningens ordförande Maria Forsberg.

 

Fornarve Johnsson ser fram emot valrörelsen.

 

 

– Det går bra för Vänsterpartiet och vi ska nu återta minst ett riksdagsmandat i Sörmland och göra ett starkt val i hela länet. Sverige behöver en ny regering och Vänsterpartiet är garanten för en rödgrön regering där vi slipper både borgare och vinstuttag ur välfärden. Jag ser verkligen fram emot valåret och att träffa många sörmlänningar från hela länet framöver, säger Fornarve Johnsson.

På plats två till riksdagslistan står Tommy Hamberg från Eskilstuna. Hamberg är idag ordförande i de kommunala bolagen Parken Zoo AB och Eskilstuna Bad AB samt ledamot i Kommunföretag AB.

Tommy Hamberg
Tommy Hamberg

– Hamberg är en mycket erfaren och omtyckt politiker i Eskilstuna och hela länet som tillsammans med Lotta kommer att attrahera många röster i hela Sörmland, säger valberedningens ordförande Maria Forsberg.
Även Tommy Hamberg ser behovet av en ny regering.

 

 
– Mina erfarenheter från lokalpolitiken i Eskilstuna ger en tydlig bild av hur ett mångårigt Allianssverige har bidragit ett socialt uppdelat samhälle, där många människor fått betydligt sämre livsvillkor. Detta går att ändra på, men då behövs både viljan och en ny politik och där kan Vänsterpartiet göra stor skillnad, säger Hamberg.

Vänsterpartiet kommer att ha två landstingslistor i årets val. En i Eskilstuna/Strängnäs/Flen och en i Nyköping/Oxelösund/Katrineholm/Vingåker/Gnesta/Trosa.

– Maud Ekman är välkänd och har lång erfarenhet av arbete med landstingspolitik. Hon brinner för att förbättra Landstingets verksamhet, säger valberedningens ordförande Maria Forsberg.

Maud Ekman är idag gruppledare för Vänsterpartiet i Landstinget.

Maud Ekman
Maud Ekman

 

– Vi i Vänsterpartiet arbetar för allas lika rätt till en god vård, bra kollektivtrafik och en rik kultur i Sörmland, oavsett var man bor. Jag ser att vi behöver fortsätta samarbetet mellan landstinget och kommunerna när det gäller omsorgen om äldre och barn med särskilda behov och stöd till deras föräldrar, säger Maud Ekman från Eskilstuna som toppar listan för den norra länsdelen.

 

Lotta Back från Katrineholm toppar den södra länslistan.

Lotta Back toppar Södra landstingslistan
Lotta Back toppar Södra landstingslistan

– Lotta är en framåt person som har ett brinnande intresse för och kunskap inom landstingsfrågorna, speciellt med inriktning mot ungdomars hälsa, säger Maria Forsberg, valberedningens ordförande.
Även Lotta ser fram emot valrörelsen.
 
– Det kommer att bli en spännande och viktig tid de närmaste åren då alla sjukhusen byggs om. Det händer även mycket inom psykiatrin, där flera av oss har ett yrkesmässigt engagemang. Jag vill särskilt lyfta frågan om den fortsatt höga psykiska ohälsan bland barn och ungdomar, säger Lotta Back från Katrineholm, som toppar listan för den södra länsdelen.

Kontakt:

Lotta Jonsson Fornarve, 073 – 036 80 33
Patrik Renfors, distriktsordförande, 070 – 537 91 99
Maria Forsberg, valberedningens ordförande, 070 – 302 96 13
Maud Ekman, 0763-90 20 70
Lotta Back, 070-718 60 66

Kopiera länk