artikel

Inspirerande första dag i Fagersta

Idag åkte sex styrelseledamöter från Vänsterpartiet Eskilstuna till Vänsterpartiet Fagersta i Västmanland.
Detta för att delta på konferensen, ”Ut ur dimman”. I Fagersta, som enligt tidningen Dagens samhälle är Sveriges mest välskötta kommun styrVänsterpartiet med egen majoritet då man har 20 av 35 mandat i fullmäktige.

– Första dagen på konferensen var mycket intressant och givande med tre intressanta föredrag, säger Maria Forsberg, ordförande för Vänsterpartiet Eskilstuna och som idag fyller 38 år.

Jonas Sjöstedt talar i Fagersta

Under eftermiddagen inspirerades 75 vänsterpartister av Tobias Smedberg, PR-konsult och vänsterpartist, Fil dr i statsvetenskap Katarina Barrling från Uppsala universitet och partiordförande Jonas Sjöstedt.

– I det läge som Sverige befinner sig idag, med stor arbetslöshet och stora behov, är det grundläggande att vi kan formulera en trovärdig politik för full sysselsättning. Den politiken måste bestå av flera delar. Vi behöver en politik som omfördelar från meningslösa skattesänkningar, som bolagsskatt, sänkt restaurangmoms och sänkta arbetsgivaravgifter till produktiva investeringar i bostadsbyggande, bostadsrenovering, grön energi, kollektivtrafik, fler undersköterskor och fler lärare. Vi är det enda parti som vågar föreslå full sysselsättning, vi är de enda som vågar föreslå denna omfördelning i politiken från skattesänkningar för de rikaste och för företagen till de här nödvändiga samhällsinvesterinagarna. Så ska vi investera oss ur krisen, säger Jonas Sjöstedt, partiledare för Vänsterpartiet.

I Fagersta representeras Vänsterpartiets styrelse av nämnda Maria Forsberg, Maud Ekman, Solveig Pojhola, Terhi Niemi, Mats Tillenius och Joel Hamberg.  

Vänsterpartiet Eskilstuna besökte Fagersta

– För Vänsterpartiet Eskilstunas utveckling är det viktigt att vi vet om och visar på goda exempel där Vänsterpartiet styr och är med och styr. Därför är det viktigt att vi träffar många partikamrater och olika partiföreningar, säger Mats Tillenius, styrelseledamot och sekreterare.

Kopiera länk