artikel

Rossana Dinamarca besökte Skiftinge-samtal om skola och stadsdelsutveckling med Skiftingehus och lokala akörer

Rossana Dinamarca besökte skolan och centrum i Skiftinge

Under torsdagen besökte Vänsterpartiets riksdagsledamot Rossana Dinamarca Eskilstuna. Tillsammans med lokala vänsterpartister besökte de Skiftingehus och Skiftinge centrum, som Vänsterpartiet lokalt vill utveckla. På Skiftingehus träffade och lyssnade man på elever, lärare och rektorer.

Rossana Dinamarca

– Det var skönt att se det engagemang som både lärare och skolledning har för Skiftingehus. Jag kände också att detta smittat av sig bland eleverna som vittnade om både en lugn och trygg skola med bra lärare, säger Dinamarca.

 

Rundvandring på Skiftingehus
Rundvandring på Skiftingehus

 

Efter skolbesöket träffade Vänsterpartiet viktiga lokala aktörer i Skiftinge för att lyssna på och samtala om stadsdelsutveckling. Mötet skedde hos fastighetsbolaget Pagoden och ICA Maxi, Vårdcentralen Skiftinge och ansvariga för stadsdelsutveckling i Eskilstuna kommun deltog i mötet.

Möte om stadsdelsutveckling
Möte om stadsdelsutveckling

– Det var roligt att se att så många lokala aktörer har ett engagemang kring stadsdelsutveckling och en ambition att utveckla Skiftinge centrum. Jag har sett många centrum i miljonprogram som utarmats, men här finns det ett gemensamt intresse att skapa och utveckla området, både från privata och offentliga aktörer, säger Dinamarca.

Möte hos Pagoden
Möte hos Pagoden
Kopiera länk