artikel

Valstrategikonferens i Syninge

I helgen deltar 24 ordförande, gruppledare, politiska sekreterare och ombudsmän på en valstrategikonferens i Syninge. Maria Forsberg, Maria Chergui, Maud Ekman och Joel Hamberg representerar Vänsterpartiet Eskilstuna.

– Detta är en mycket viktigt helg tillsammans och en uppstart på valrörelsen i Sörmland. Programmet är bra och jag känner att Vänsterpartiet har utvecklats på både central, regional och lokal nivå, säger Vänsterpartiets ordförande Maria Forsberg och kommunalråd Maria Chergui.

Vänsterpartiet Eskilstuna på plats i Syninge
Vänsterpartiet Eskilstuna på plats i Syninge

Under lördagen har fokus legat på partiets nationella och regionala valstrategi. Dragingar från partistyrelsen, gruppdiskussioner och diskussioner i större grupp var innehållet för dagen.

För första gången på många år är samtliga sörmlands kommuner samlade. I Syninge finns vänsterpartistiska företrädare från Eskilstuna, Nyköping, Katrineholm, Strängnäs, Flen, Oxelösund, Gnesta och Trosa.

Syninge kursgård besöktes av Vänsterpartiet Sörmland
Syninge kursgård besöktes av Vänsterpartiet Sörmland

– Vänsterpartiet är på gång ordentligt och det är mycket glädjande att vi nu har fungerande och växande lokalföreningar i samtliga sörmländska kommuner. Fram till valet ska vi finnas i vardagen och lyssna på människors tankar om hur de vill utveckla våra respektive kommuner, säger Joel Hamberg.

Från Nyköping fanns bland annat kommunalrådet Nicklas Franzén på plats.

Nicklas Franzén, kommunalråd för Vänsterpartiet i Nyköping
Nicklas Franzén, kommunalråd för Vänsterpartiet i Nyköping

– Vi har opinionen på vår sida. Hur får vi dem att rösta på oss. 5, 6, 7 eller 8% räcker inte. Det är kort sagt inte nog, säger Franzén.

Diskussioner på Syninge kursgård
Diskussioner på Syninge kursgård
Kopiera länk